Cooperatives

La cooperativa Tota Kuka Viu reparteix les seves cistelles a l’Ateneu Llibertari Casc Antic

coope

MARTA GUILLÉN.- La cooperativa de consum Tota Kuka Viu, nascuda l’any 1999, reparteix cada dijous a les 7 de la tarda les cistelles verdes  als seus socis, a l’Ateneu Llibertari del Casc Antic (Carrer Fonollar, 13). Al llarg de la seva historia, la cooperativa ha passat per diferents espais del barri, fins situar-se en aquest actualment.

En aquesta cooperativa, el menjar s’organitza amb cistelles, i tal com ens explica en Víctor, un dels fundadors, no es poden fer comandes, sinó que els socis tenen la obligació de comprar la cistella totes les setmanes amb els productes que s’hagin aconseguit aquella setmana. Els aliments s’obtenen de petits horticultors independents, primer eren de la zona del Vallès, i actualment del Masnou. Aquesta setaman hi podíem trobar bledes, cols, enciams, carxofes, patates, fruita i pa.

Actualment la cooperativa compta amb 25 socis, tot i que en Víctor ens explica que es troben en una situació de crisi. Segons ell, és difícil consolidar una cooperativa amb el perfil de socis que tenen, gent jove i independent i que venen i van constantment i no s’estableix gairebé compromís. Explica que es troben en un barri molt particular, on és molt dificil que sorgeixin grans cooperatives com les de Gràcia.

A més, en Víctor també creu que la crisi no només l’està patint la seva cooperativa, sinó totes les cooperatives en general, degut a la gran competència que s’ha establert als grans supermercats i també amb botigues ecològiques. La gent ha trobat noves maneres més fàcils d’aconseguir aquest menjar que no són les cooperatives, que exigeixen més compromís ja que requereix reunir-se en assemblea per tal de repartir-se les tasques. Així doncs, la cooperativa espera poder captar socis per poder continuar la seva tasca durant molts anys més.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s