Uncategorized

L’ateneu Flor de Maig reparteix les cistelles de La Unió

MARTA ANDREU.- L’Ateneu Flor de maig, situat al carrer Doctor Trueta 195, ha organitzat com cada dijous el repartiment de les cistelles de la cooperativa La Unió, que utilitza l’espai cada setmana. Aquesta cooperativa va ser fundada el 1890 amb el nom de  “La Societat Cooperativa Obrera d’Estalvi i Consum La Flor de Mayo”, i arribà a ser una de les cooperatives més important del país.

La cooperativa promou el consum directe entre el comprador i el productor, estalviant intermediaris. Les cistelles costen 20 euros i contenen productes de temporada, en aquest cas  trobem enciams, tomàquets, cebes, calçots, carbasses,etc.

Normalment els compradors es distribueixen en famílies per repartir les cistelles perquè la quantitat de productes de cada ració és bastant gran i en molts casos el menjar sobra. Un dels compradors ha explicat que ell es divideix la cistella entre quatre persones de tal manera que només ha de venir un cop al mes, i pagar 20 euros al mes, no en cada cistella.

Els aliments que ofereixen els produeixen ells mateixos en una masia de Manresa, en aquest cas només es dediquen als vegetals i pel que fa a la fruita contacten amb altres cooperatives. Els productes arriben a durar un mes o a vegades més i tot.

Els components de la cooperativa s’organitzen en assamblees que com a mínim es celebren un cop a l’any, però si és necessari en fan més sovint. A més, cada cistella participa en el recompte dels pots que es donen o rotatòriament fan torns per netejar la sala on es distribueixen els aliments.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s