Alimentació / Cooperatives

Més de 1.800 calçots per presentar La Borda, cooperativa d’habitatge de Can Batlló

Imatge de @carlesbaiges

Imatge de @carlesbaiges

JAVI PUJOL– “El bon dia que fa s’ha d’aprofitar amb una bona calçotada” ha afirmat la Rosa, veïna de Sants que ha assistit al dinar per la cooperativa d’habitatge de Can Batlló. Des d’abans de les 13h un grup de persones ha començat a habilitar el carrer Onze de Juny per rebre prop d’un centenar de persones en una calçotada popular: s’han encès dues fogueres i s’han començat a cremar els calçots, que han anat acompanyats de pa i salsa romesco. Els tiquets s’han pogut comprar al llarg de la setmana al preu de 10 euros i han servit perquè l’organització preveiés quant menjar es necessitaria. Un total de 1.800 calçots han cremat en un ambient veïnal i festiu, que s’ha vist afavorit pel bon clima. L’esdeveniment s’ha emmarcat en la difusió del projecte d’habitatge cooperatiu en cessió d’ús La Borda, sorgida del col·lectiu Can Batlló, que s’ha presentat a les 12h a l’auditori. Aquest dissabte es compleix el segon dia d’activitats per La Borda van començar ahir a les 20h amb un micro obert acompanyat de pintxos i begudes al bar de Can Batlló.

IMG_0237

S’han preparat 1.800 calçots/@hortikupa_bcn

La Borda, per l’autogestió a l’habitatge

El 19 de setembre de 2014 va néixer formalment La Borda SCCL, una cooperativa d’habitatges en règim de cessió d’ús formada per unes 50 persones que es traslladaran a un edifici d’uns 30 habitatges per viure-hi a partir del 2017. El seu objectiu directe és donar un sostre digne i estable als cooperativistes creant un conjunt d’allotjaments on el sòl i els habitatges seran col·lectius entre els membres de La Borda.

Sota un nom que té els seus origens al passat agrícola dels antics pobles de Barcelona, La Borda vol ser una eina per accedir a l’habitatge sense passar per la especulació immobiliària, recuperant la base de les petites comunitats. Això es trasllada a la seva presa de decisions, que passa per assemblea general sempre i agrupa sis comisions que fan les seves propostes. En tot l’estat tan sols trobem una cooperativa en la línia de La Borda, però ubicada a l’àmbit rural: Cal Cases, al Bages. Per aquest motiu afirmen que esperen convertir-se en una alternativa generalitzada dins el marc de l’habitatge públic.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s