Alimentació / Especials

[Especial] L’Entrebanc acaba el seu aniversari amb una paellada a Germanetes

L'espai Germanetes acull la cloenda de l'aniversari @hortikupa_bcn

L’espai Germanetes acull la cloenda de l’aniversari @hortikupa_bcn

JAVI PUJOL– El vespre ja anunciava la fi dels dos dies de celebració del primer aniversari de l’Ateneu l’Entrebanc. Mentre l’Àvia de Germanetes preparava dues paellades sobre uns fogons de gas, prop de 20 persones habilitaven l’espai amb taules i cadires per tal que tothom pogués tenir-ne la seva ració. La cloenda de les jornades s’ha celebrat a Germanetes, per tal de tenir més espai i poder celebrar el concert. El sopar popular, com ha explicat una integrant de l’Entrebanc, s’ha fet a base d’aliments reciclats i no tenia cap cost, era gratuït. Tant Germanetes com l’Entrebanc veuen el reciclatge d’aliments com una eina indispensable per a l’autogestió, com ja es va demostrar amb el dinar de celebració del primer aniversari de Germanetes fa unes setmanes. Per acabar l’aniversari amb bon gust de boca, els ritmes de la punxadiscs Marikarmen Free van tancar la nit.

L'àvia de Germanetes prepara dues paelles @hortikupa_bcn

L’àvia de Germanetes prepara dues paelles @hortikupa_bcn

Captura de pantalla 2015-03-01 a les 10.24.05

Detall de la paella, imatge de @lEntrebanc

Un any de l’Entrebanc

L’Ateneu l’Entrebanc, al carrer Urgell 96, és un espai social, cultural i polític encarat a la lluita veïnal. Actualment és un punt de trobada dins el veïnat que a més compleix la funció d’espai alliberat els moviments socials, associacions i assemblees vàries que s’impliquen en l’espai. Des de nens fantasejant amb les seves joguines fins a activistes implicats en els moviments socials, és un espai obert i inclusiu on “tenen cabuda tota mena de sensibilitats, activitats, ideologies i edats, basant-se en l’autogestió i l’organització horitzontal”. A més afirmen al seu manifest que “no es concep ni com a bar ni com a habitatge, sinó com a punt d’encontre de la lluita social, tant des del punt de vista organitzatiu, didàctic i lúdic”.

Ja fa un any que un grup de veïns de l’Eixample entraren dins una entitat bancària en desús per okupar-la. L’espai era propietat del Banc Mare Nostrum, un conjunt de bancs en crisi que van ser subvencionats per l’estat amb 915 milions d’euros. Davant aquesta acció de l’estat en un context de crisi econòmica i social, la gent de l’Entrebanc va veure que “l’expropiació bancària ens ha de servir per tornar al poble el que és del poble, un espai abandonat per un banc que ha rebut diners públics només se’l poot concebre om un espai públic a l’abast de tothom”.

Funcionant sense diners “en la mesura de lo possible”, han intentat autogestionar-se através d’una xarxa d’intercanvi i de les xarxes d’aliments setmanals. I davall aquestes consignes l’Entrebanc ha complert un any de xerrades, activitats, dinars, tallers i incontables accions per tal de fer d’aquest espai un punt de trobada veïnal i de canvi social, en definitiva, un any de l’Entrebanc.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s