Alimentació / Moviment Okupa

L’Ateneu l’Entrebanc celebra el seu primer aniversari amb un concurs de truites

Els assistents es concentren per tastar les truites @hortikupa_bcn

Els assistents es concentren per tastar les truites @hortikupa_bcn

JAVI PUJOL– El carrer Comte d’Urgell ha acollit la segona jornada de celebració de l’aniversari de l’Ateneu l’Entrebanc, que forma part dels nombrosos bancs alliberats aquests darrers anys a Barcelona, com el Banc Expropiat de Gràcia, el Rec, l’Ateneu la Porka o el CSOA La Indústria. La celebració -que va començar ahir amb xerrades com “1 any de l’Ateneu l’Entrebanc” o “AYOTZINAPA: no solo faltan 43“- ha consistit en un conjunt d’activitats, inauguracions i concursos que culminaran avui a la nit a l’espai Germanetes, on tendrà lloc un sopar popular fet a base d’aliments reciclats i el concert de la punxadiscs “Marikarmen Free“.

Passades les 14h els veïns anaven arribant a l’Entrebanc, on els integrants de l’espai havien preparat dues taules per exposar les truites que havien cuinat els participants. Un enorme cartell púrpura classificava les creacions presentades al concurs per tal que els assistents poguessin votar les truites que més els van agradar, segons el sabor i l’originalitat de cadascuna. Mentre s’apropava gent interessant-se pel que es feia, algunes persones han començat a preparar amanides i cous-cous fets a base d’aliments reciclats. El reciclatge d’aliments és una eina bàsica per a l’Entrebanc, per això cada dilluns a les 20:30h l’ateneu celebra xarxes d’aliments on els comerços propers els faciliten els productes malbaratats però aptes per al consum.

En total han participat 5 veïns, que han exposat unes truites originals i gustoses. Com han afirmat alguns dels assistents mentre les tastaven “no sabem a qui votar, totes estan boníssimes“. D’entre les diverses truites en trobavem de patates, pernill i formatge, de pebre o fins i tot de bolets. L’originalitat també es buscava en els noms de les truites: “Tortillaka Morellana”, “La lluminosa”, “Les 3 paielles”… Un a un els assistents han tastat un tros de cada truita i han anat apuntant al cartell quina tenia un millor sabor i quina era més original. Tot això acompanyat de l’amanida i el cous-cous reciclats, sucs i vi. Tant el tast de truites com el dinar ha estat gratuïts, i a més es podien adquirir cervesses artesanes a 1,50 euros. Un cop els assistents havien fet les seves eleccions s’han decidit les guanyadores -la truita “Centello” de patates, formatge i pernill amb el millor sabor i les truites de l'”Àvia de les Germanetes” en quant a originalitat- i s’han entregat els premis. Tot ha transcorregut en un ambient molt familiar i festiu.

IMG_0166

La truita que ha estat votada amb el millor sabor @hortikupa_bcn

Les truites votades com a més originals @hortikupa_bcn

Les truites votades com a més originals @hortikupa_bcn

L’Entrebanc inaugura la seva primera teteria

A les 11:30h s’ha començat la jornada amb la inauguració de la nova Teteria Molona de l’Entrebanc, de la qual el nom es decidia durant les darreres setmanes a través d’internet. Es tracta d’una teteria autogestionada que funciona per mitjà de l’autoservei. En ser autogestionada funciona a partir de les aportacions que hi fa la gent: infusions, estris, herbes… A més hi ha un pot on es poden fer aportacions econòmiques amb les que es comprarà tot allò que faci falta o s’esgoti. El cartell “Com funciona la teteria?” ho diu clar: “Si veus que es pot millorar quelcom, fes-ho tu mateixa”.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s