Cròniques / Moviment Okupa

[CRÒNICA] La caravana intergalàctica arriba a Barcelona amb diverses xerrades, debats i tallers

ZAD  25-2-15MARTA GUILLÉN.- El dimecres 25 de febrer, la caravana intergalàctica ha dut a terme una xeada a l’Ateneu l’Entrebanc sobre els ZAD’s i els moviments rurals a França. La xerrada ha començat a les set i hi han asistit sobre una quinzena de persones.

La caravana intergalàctica és un col·lectiu nòmada d’origen francès nascut el 2013 que està de pas a Barcelona. La seva filosofia és la de compartir experiències i difondre coneixement adquirit en els seus viatges, oferint tallers i activitats per allà on passen.

L’activitat organitzada a l’Entrebanc ha estat una xerrada amb debat. Aquesta ha comensat amb una breu introducció al que són els ZAD’s (Zone À Défendre), un moviment nascut a França arrel de la decisió del govern i
d’una empresa privada de construir un nou aeroport de 200 hectàrees als voltants de Notre-Damme-des-Landes (Nantes).

Per protegir l’ecosistema dels terrenys, i evitar l’expropiació dels pagesos, es va iniciar la okupació primer de les cases deshabitades per continuar posteriorment amb cabanyes i horts. El 2012, hi va haver un intent de desallotjament força violent al qual les okupes van resistir construïnt barraques i amb la lluita. Actualment el projecte de l’aeroport es troba aturat.

Però el ZAD no va quedar com un moviment aïllat, sinó que posteriorment s’ha recurrit a aquest tipus de lluita per tal d’evitar que projectes de gran magnitud recolzats pel govern es duguin a terme perjudicant els pagesos.

ateneuLa xerrada ha continuat amb un torn de preguntes per crear debat sobre el tema, on han sortit altres casos semblants al que passa a França i s’han parlat d’altres aspectes dels ZAD’s com la seva autogestió, la seva situació actualment, etc. Després s’ha dividit als assistents en petits grups per tal que fessin petits debats. A l’Ateneu també s’hi podien trobar fanzines sobre la caravana i llibres i fotografies.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s