Alimentació / Cròniques / Moviment Okupa

L’espai de les Germanetes tanca el segon dia d’aniversari amb un menú reciclat

Cuiners preparant el dinar reciclat @hortikupa_bcn

Cuiners preparant el dinar reciclat @hortikupa_bcn

Pizza reciclada @hortikupa_bcn

Pizza reciclada @hortikupa_bcn

JAVI PUJOL– Les jornades de celebració del primer aniversari de Germanetes han tornat a acollir una multitud festiva durant tot el matí per finalitzar aquest cap de setmana d’activitats, dinars i assemblees que es varen iniciar amb l’okupació dels 500 m2 de solar que seguien abandonats. El matí ha finalitzat amb un dinar popular, més buit que la paellada d’ahir però oferint als assistents un “menú reciclat“. Com ha explicat un dels cuiners el menú ha consistit en una pizza vegana elaborada a base d’aliments reciclats que els grans supermercats i els seus usuaris malbaraten diàriament. La porció de pizza s’ha acompanyat d’una ensalada variada, demanant a canvi la voluntat. La intenció de transmetre la idea que els aliments poden ser reutilitzats s’ha vist en els cartells que s’han penjat als contenidors de la zona amb la frase “¿Y si había algo comestible dentro?“.

IMG_0028

Accions contra el malbaratament del menjar @hortikupa_bcn

Els horts també estan d’aniversari

El dia ha començat amb la iniciativa “Porta la teva planta!” a les hortes de les Germanetes, que han estat obertes des de les 9 del matí perquè els veïns aportassin les plantes que volguessin als horts de l’espai. Com ha afirmat el Marc, un veí de l’Eixample, el fet que la gent participi en aquests projectes “és bo pel barri i ajuda a que espais com les Germanetes s’autogestionin”. La línia assambleària del dia ha consistit en una taula rodona d’experiències d’autogestió veïnal, on hi han participat altres col·lectius okupes com Can Vies, Can Masdeu i l’Ateneu Entrebanc. A l’assemblea “Què volem per l’espai?” s’ha discutit el futur del nou espai alliberat en el dia d’ahir. En canvi, els més petits han pogut gaudir d’una contacontes i activitats esportives i artístiques durant tot el matí.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

7 thoughts on “L’espai de les Germanetes tanca el segon dia d’aniversari amb un menú reciclat

  1. Hola! ¿Teneis un correo para que pueda contactar uno de vosotros de Hortikupa? Yo no tengo twitter y no he encontrado otros contactos. Soy un estudiante de la UB Raval y partecipo al asemblea llibertaria que hay. Hoy empiezamos un ciclo de actividades sobre el antispecismo y el veganismo (charlas, cocina, talleres). Se os apetece sería guay que lo poniais entre la listas de los eventos que vais a publicizar en el blog. Además me gustaría hablar con vosotros para conocer mejor el vostro projecto.

    M'agrada

    • Hola!
      Tenemos página de facebook, por si te interesa! Nuestro correo es hortikupa@gmail.com, nos ponemos en contacto. En principio cubriremos todas las actividades que haréis esta semana, y nos iria perfecto tener otro contacto para cubrirlas (individualmente estoy en la asamblea anarquista upf jaja). Cuando quieras envíanos un mail y te explicamos en que consiste el proyecto, gracias por el interés!
      pd: hoy cubriremos la presentación de las jornadas 🙂

      M'agrada

      • Gracias para haber cubierto el día de ayer, intentaremos pasar info más temprano proximamente!

        Me gustaría más que nos encontramos cara a cara por que quierría compartir experiencias. Podeis venir a una de las iniciativas veganas o si no todos los martes y los jueves hacemos comida a la universidad. Si no puedo venir yo en algun sitio, a la vostra universidad o en alguna actividad en que pensais que irais.

        Date: Mon, 16 Feb 2015 11:26:14 +0000 To: puleckac@hotmail.it

        Liked by 1 person

      • No hay de que, en principio cubriremos todas las actividades de esta semana, dos de nosotros estarán mañana en el taller de leches veganas en l’Entrebanc y tmbién en la xerrada del jueves en vuestra uni, nos vemos allí y comentamos lo que quieras!
        Muchisimas gracias por el interés,
        Salut!

        M'agrada

      • os paso la octavilla del menjador que hay cada martes y cada jueves a la uni de la UB Raval y el link de skamot verd, asemblea ecologista de biología https://es-es.facebook.com/skamot.verd

        From: puleckac@hotmail.it To: comment+lhujycsjl7h04orv1_hqa47sqi6i07dy6d2-598k_@comment.wordpress.com Subject: RE: [Nou comentari] L’espai de les Germanetes tanca el segon dia d’aniversari amb un menú reciclat Date: Tue, 17 Feb 2015 12:24:17 +0100

        Gracias para haber cubierto el día de ayer, intentaremos pasar info más temprano proximamente!

        Me gustaría más que nos encontramos cara a cara por que quierría compartir experiencias. Podeis venir a una de las iniciativas veganas o si no todos los martes y los jueves hacemos comida a la universidad. Si no puedo venir yo en algun sitio, a la vostra universidad o en alguna actividad en que pensais que irais.

        Date: Mon, 16 Feb 2015 11:26:14 +0000 To: puleckac@hotmail.it

        M'agrada

  2. Retroenllaç: [Especial] L’Entrebanc acaba el seu aniversari amb una paellada a Germanetes | Hortikupa

Deixa un comentari