Alimentació / Cròniques

[Xerrada] “Plantes prohibides, plantes que curen”, per Josep Pàmies

MARTA ANDREU.- L’espai autogestionat ÀureaSocial, situat al carrer Sardenya 263, ha acollit avui, 12 de febrer, una conferència realitzada per Josep Pàmies sota el nom de <<Les plantes prohibides>>. La conferència ha durat una mica més de dues hores i la sala estava tan plena que la gent havia de seure al terra.10959651_10204739745788263_3590421205174650297_n (1)

Josep Pàmies és un agricultor lleidatà (Balaguer), partícip de la petita empresa familiar “Pàmies Horticoles S.L” que lluita per la producció cuidadosa de vegetals destinats al consum humà sota les tècniques tradicionals i el respecte medi ambiental. És conegut també pel seu suport a la iniciativa legislativa popular contra els transgènics a Catalunya i per formar part de “La dolça revolució”, una associació que promou el coneixement i l’ús de les plantes medicinals.

Pàmies va introduir el tema explicant que vivim en una societat malalta i que això només tenia com a causa el menjar que consumim. Necessitem menjar per sobreviure, però si aquest menjar no és l’adequat continuem posant la nostra vida en perill. Explicà que, en molts casos, la majoria de malalties es podrien curar modificant les dietes alimentàries. La gent té la mania de prendre una pastilla davant del menor mal, encara que no es sàpiga què és el que porten, quan potser l’únic que caldria seria canviar els nostres hàbits. Pàmies, explicà, que la seva dona, professora en una escola, s’adonà d’aquest problema veient el menjar que porten els nens per esmorzar, tot replet de sucres, calories i químics. Malalties com la hiperactivitat que tenen molts nens provenen “del menjar basura que consumeixen”. Hem de començar per conscienciar els nens, que són més receptius que no pas els pares, enlluernats per les últimes dècades des de la industrialització, deia Pàmies. Per exemplificar la importància de l’alimentació, l’agricultor esmentà algunes proves que s’han fet, com per exemple, una que va realitzar un neurocirurgià nord-americà canviant la dieta d’uns presos per comprovar com influïa l’alimentació en la seva violència. Aquells que van rebre una mala dieta la seva violència va reincidir en el 90 %, en canvi, aquells que van rebre  una dieta saludable va baixar al 5 – 10 %. “L’alimentació és molt important per tranquil·litzar el cos humà”.

Un altre punt en què Pàmies reincidia era en el fet que “no sabem mai què fan, ni què pretenen amb nosaltres aquells que controlen el món”. Comparant-nos amb els animals, deia que aquests no necessiten ningú que els governi, són lliures, i nosaltres que sabem què hem de fer i què és el que necessitem per ser feliços i sans, som capaços d’autogovernar-nos.“Siguem més autònoms i sabrem sobreviure” ja que no hi ha ningú que sàpiga millor què és el que ens convé menjar o prendre per estar millor i ser més feliços. “Hem de destruir per tornar a construir”.

“Les plantes són la nostra salvaguarda per no emmalaltir”. Segons Pàmies, s’ha hagut d’arribat a aquest extrems perquè les idees puguin florir. Afirmava que vivim en un país avançat però que tot i els avenços no sabem aprofitar allò que ens regala la terra i que, la majoria, encara, no coneix la seva efectivitat. “L’Ebola es cura amb dues plantes i Diòxid de Clor” però, explica,  que quan van presentar aquesta solució ningú els va fer cas.  L’agricultor digué que una sola planta faci milers de llavors i curi suposa la ruïna per la indústria farmacèutica i la millora increïble de la nostra salut. “No hi ha química que iguali allò que surt espontàniament de la terra”.

Després de la xerrada i del posterior debat, que van ser aplaudits per tota la sala, els interessats podien adquirir el llibre “La dolça revolució” de Josep Pàmies, llavors d’un ampli catàleg de les plantes prohibides presentades a la xerrada, pastilles de salvia i altres productes relacionats amb la medicina natural.

Josep Pàmies va mostrar un seguit de plantes “prohibides” amb unes propietats de curació immenses, entre les quals destacam:

PLANTES PROHIBIDES:

Stevia Rebaudiana: Diabetis, hipertensió, triglicèrids, colesterol, ansietat i càries.

Perilla Frutescens: Asma, sinusitis, al.lèrgies, antiinflamatori. És un gran antiestamínic natural sense cap efecte secundari. És una planta que fa milers d’anys que els japonesos saben que amb ella poden menjar peix cru. Planta que cura la radiació.

Kalanchoe daigremontiana i Kalanchoe Pinnata: Càncer, hipertensió, cangrenes, úlceres. “El càncer no és un tumor, un tumor es desfà ràpid, és una situació que vius i que el teu cos no sap com reaccionar”.

Lepibum Latifolium: Pedres al ronyó, altres afeccions de les vies urinàries. Desfà les pedres perfectament sense cap dany ni dolor per al cos. “Els uròlegs les coneixen però no ho diuen perquè sinó se’ls hi acaba el negoci”.

Epilobium Parviflorum: Hipertròfia de pròstata, càncer de pròstata o vies urinàries. Inflamatori deu vegades més potent que la Indametacina.

Chelidonium Majus: Càncer de pell, catarates, càncer de fetge, herpes, degeneració macular, retinopaties. Fregant el suc d’aquesta planta a les parpelles es cura l’herpes i el càncer dels ulls. Curiositat: També és coneguda com l’herba de les orenetes perquè aquestes quan sabem que els seus pollets tenen conjuntivitis els hi porten el suc i les curen.

Atemisia Annua: Malària, càncer de pulmó, leucèmia, psoriasi, sistema immunitari, insecticida. Curiositat: Fa milers d’anys que es troba a l’Àfrica i els propis africans no saben que es poden curar de Malària.

Spilanthes Acmella: Anestèsia bucal, úlceres bucals, càndides, ovicida, larvicida, mosquit de la Malària.

Cannabis Satiba: Càncer cerebral, de mama, de pàncrees, de pulmó, epilèpsia, Parkinson, artrosi, artritis, fibromialgia. Curiositat: Pàmies ha estat imputat per la plantació de 80 plantes de marihuana. Farà una campanya en què tothom planti una planta de marihuana a disposició d’aquell qui la necessita del seu entorn i per ús mèdic.

Calendula Officinalis: Càncer, hepatitis, varius, candidiasis vaginal, colitis, berrugues, afeccions de la pell.

Achillea Millefolium: Regulació menstrual, menopausa, càncer, hemorràgies, hemorroides, leucèmia. Curiositat: és un segur de vida per la dona.

Capsella: Planta amb unes propietats semblants a l’anterior i que surt a les primaveres als horts com una mala herba.

Urtica dioica (Ortiga): Anèmia, diabetis, al·lèrgies, càncer, leucèmia, pròstata, artritis.

Galium Angustifolium: Càncer de boca, de gola, tiroide, limfàtic, afeccions de ronyó, depuratiu. Curiositat: 15 minuts d’efecte d’aquesta planta és comparable a 4 hores de Diàlisi. Al Japó ja tenen banyeres amb termòstats per treure la contaminació.

Plantago Ovata: Pulmó, úlceres, càncer de pell, depuratiu, colitis, antibacterià.

Taraxacum Offinicalis (Dent de lleó): Hepàtica i renal, hepatitis, diabetis, càlculs biliars, reuma, gota, leucèmia.

Equisetum Arvense (cua de cavall): Silici orgànic, retenció de líquids.

Hipèric: Depressió, ansietat, úlcera, fístula, hemorroides, incontinència, lumbàlgia.

Thymus Vulgaris (Farigola): Afeccions respiratòries, gastritis, diürètic, neuràlgies, antibiòtic, ferides.

Rosmarinus Officinalis (Romaní): Hepàtic, cicatritzant, caiguda de cabell, càncer de pell, revigoritzant, anèmia, hipotensió.

Nepeta Cataria (Menta de gats): Sedant, repel·lent de mosquits, tos digestiva, diarrea, menstruació irregular, retenció orina.

Anuncis

One thought on “[Xerrada] “Plantes prohibides, plantes que curen”, per Josep Pàmies

  1. Retroenllaç: [Galeria] Àurea Social publica les imatges de les “plantes prohibides” de Pàmies | Hortikupa

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s