Horts

L’hort del Xino continua les seves jornades de treball

MARTA GUILLÉN.- L’hort del Xino, situat al carrer Reina Amàlia número 11, ha obert les seves portes per tal que qui estigui interessat pugui cultivar les seves verdures. Aquest hort, obert fa quatre anys, ocupa un solar abandonat on abans hi havia un bloc de pisos okupa. L’Elisenda, col·laboradora de l’hort, ens explica que mai han tingut problemes amb l’ajuntament ni amb el propietari del terreny, ja que prefereixen que aquests sigui un espai cuidat que no pas un solar abandonat.

L’hort és obert a tothom qui vulgui cultivar les seves verdures i hortalisses, tot i que no deixen les portes obertes per evitar que els robin les eines de treball. L’Elisenda recorda que als inicis de l’hort, tothom estava molt més motivat i hi havia més iniciatives, tot i que també ens ha dit que ara està tot més aturat al ser hivern. Tot i així, s’alegra que l’hort vagi tirant i es vagi mantenint gràcies a les ganes de la gent del barri, que cuiden l’espai.

Al solar hi podem trobar hortalisses diverses, com raves i pebrots i també alguns arbres fruiters. No s’hi cultiva gaire més cosa ja que el terreny és molt dur i la terra poc fèrtil, i no tenen abastiment d’aigua, i és molt costós transportar-la des de les fonts. Tot i així, aquest espai serveix per molt més que per cultivar, ja que quan fa bon temps s’hi fan dinars, activitats per a nens i jam sessions.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s