Alimentació / Extra

[Documental] TV3 emetrà “Sobreviure a la nevera” el proper 10 de febrer al Sense Ficció

Imatge de TV3

Imatge de TV3

JAVI PUJOL– El proper 10 de febrer la cadena pública catalana TV3 emetrà una nova edició de Sense Ficció, en aquest cas sobre la crisi del malbaratament dels productes alimentaris als supermercats i els problemes socials, ètics, econòmics i medioambientals que comporta aquest menjar malbaratat. El documental que es titularà «Sobreviure a la nevera» està dirigit i realitzat per Montserrat Besses i Pere López explorarà la cadena alimentària per comprendre els camins del despropòsit que significa aquesta pèrdua d’aliments. TV3 ha afirmat que «ningú no pot quedar indiferent davant de certes imatges i certes dades que s’ofereixen al documental».

El documental va al camp, a la llotja del peix, a les instal·lacions on es fan els controls fronterers d’aliments que vénen de fora de la UE, a Mercabarna, a les cadenes de distribució, a la petita i la gran restauració i, en definitiva, a tots els agents que fomenten que dels 4.000 milions d’aliments qie generem al món, n’hi ha 1.300 que acaben a les escombraries. A més, s’analitzarà la lluita contra el malbaratament i la lluita pel dret universal a una alimentació suficient i sana. Després de l’emissió de «Sobreviure a la nevera» s’emetrà «Què mengem?», un documental en que metges i campanyes sanitàries recomanen una dieta equilibrada i parlen del perill de l’excés de greixos.

Aquesta projecció gira entorn al friganisme, un estil de vida anticonsumista molt present als moviments socials i en concret al moviment okupa, com s’ha pogut veure a les Xarxes d’Aliments. El friganisme defensa que una de les estratègies a seguir es evitar el consumisme innecessari i la recol·lecció d’aliments que han estat malbaratats o tirats a les escombraries per estar pròxima o passada la seva data de caducitat. A la pàgina web de Sense Ficció podeu veure el tràiler del documental.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s